Öntöde

Szerszámkészítés

SzerszámkészítésViaszvesztéses technológiánál a viaszsajtoláshoz szükséges mintát szerszámnak vagy kokillának hívjuk. A gyártószerszám és az öntvény gyártási joga a megrendelőé, de a szerszámkészítésben öntödénk rendszeresen nyújt szakmai segítséget, illetve vállalja a szerszámkészítés lebonyolítását is.

SzerszámkészítésMivel az öntvény méretpontossága a viaszforma tökéletességén alapszik, fontos, hogy a szerszám pontos legyen. Hasonlóan fontos a szerszám tartóssága is, hogy azzal akár több tízezer darab viaszminta is elkészíthető legyen.

Évek óta eredményesen működünk együtt fémmegmunkáló műhelyekkel, így a szerszámok megfelelő kialakításában nagy jártasságunk van. A termék jellemzőihez igazítva megkeressük a lehető legjobb megoldást.

SzerszámkészítésA technológiai feltételek pontos ismeretével és figyelembe vételével a szerszámterveket is véleményezni tudjuk. Szerszámkészítéskor így kiküszöbölhetőek az esetleges hibák, melyek a végtermék minőségét is befolyásolnák.

Szerszámkészítés esetén, valamint a megrendelő által hozott szerszám ellenőrzésére gyártás előtt próbasajtolást végzünk. Ha a szerszám nem megfelelő, vagy újabb igény merül fel, vállaljuk annak módosítását.

Partnereink szerszámait öntödénkben külön, zárható raktárban tároljuk, és elvégezzük azok karbantartását is.

Szerszámkészítés animációSzerszámkészítés animáció